Luplamper

Luplamper

Luplamper er forstørrelsesglas med fokuseret lys, der er velegnet til brug på eksempelvis værkstæder, hvor der arbejdes med små komponenter. I vores udvalg af luplamper kan du både finde lamper med LED lys og traditionelle lysstofrør. Alle luplamper er opgivet med en dioptri-værdi. Dioptri er en måleenhed for lysets samling. 1 dioptri betyder at lyset samles ved en afstand på 1 meter. Større dioptri betyder større forstørrelse, men mindre fokuspunkt. Til de flestes behov er 3 dioptri vores anbefaling.

Sorter faldende
Vis som Tabel Liste

4 varer

pr. side
Sorter faldende
Vis som Tabel Liste

4 varer

pr. side

Luplamper - Stort udvalg på MiniElektro

Er du på udkig efter en luplampe med lys, finder du her et stort udvalg med forskellige forstørrelsesegenskaber. Vi har både luplamper til montering omkring bordkanter, og luplamper med fast fod til at placere på arbejdsborde. Om du skal bruge en luplampe til elektronik, smykker eller til at læse avisen, har vi en der passer til dit behov.

Vi har kun luplamper i god kvalitet, og vi køber direkte ved producenten så du kan køe til de skarpeste priser.

Hvad er Dioptri?

Dioptri (Engelsk: dioptre. Amerikansk: diopter) er en måleenhed for forstørrelse i en linse eller kurvet glas, og er lig med samlingen af lyset ved 1 meters afstand (1 dioptri = 1m). Hvis en lup har en forstørrelse på 2 dioptri, er regnestykket 1/2 = 0,5m, og luppen har derfor en dobbelt så stor forstørrelse over en afstand på 1 meter (lyset samles for hver 0,5m).

Jo højere dioptri, des højere forstørrelse.

Hvad bruges luplamper til?

Luplamper bruges både af svagtseende, og i lige så høj grad af professionelle til eksempelvis elektronikproduktion/inspektion og arbejde med andre små komponenter. En luplampe er et næsten uundværligt stykke værktøj til personer der arbejder med små genstande.

Hvilken luplampe skal jeg vælge?

Når du skal vælge luplampe skal du vælge efter hvilken forstørrelse du har brug for. Du kan bruge formlen ovenfor, men hvis du stadig er i tvivl, anbefaler vi luplamper med en dioptri på 3 til de fleste formål. En dioptri på 5 er primært til laboratoriebrug, men er også anvendelig ved arbejde med eksempelvis små SMD komponenter.