Loddetin

Loddetin

Loddetin finder du her et stort udvalg af. Vi forhandler loddetin fra flere anerkendte mærker, og med dansk lager får du hurtig levering. Loddetin bruges til at forbinde elektronikkomponenter til eksempelvis printplader, og påføres ved at opvarme materialet med en loddekolbe eller loddestation. Loddetin kommer i forskellige sammensætninger og størrelser, og vi har et godt udvalg. Hvis du skal bruge loddetin i produktion, skal loddetinnet være blyfrit. Hvis det er til hobbybrug, kan du bruge blyholdigt loddetin, der kan være nemmere at arbejde med.

Sorter faldende
Vis som Tabel Liste

37 varer

Side
pr. side
 1. Loddetin 0.75mm 100g Blyholdig
  139,00 kr
 2. Loddetin 0.5mm 50g Blyholdig
  75,00 kr
 3. Loddetin 0.5mm 50g Blyfri
  189,00 kr
 4. Loddetin 0.75MM 100g Blyfri
  289,00 kr
Sorter faldende
Vis som Tabel Liste

37 varer

Side
pr. side

Loddetin - Stort udvalg hos MiniElektro

Her finder du et stort sortiment af loddetin for elektronik montage og kabelarbejde. Vi forhandler kun loddetin fra anerkendte mærker, så du er sikker på kvaliteten af materialet, og dermed kan lave ensartede og gode lodninger hver gang.

Byholdig eller blyfrit loddetin

Loddetin opdeles i 2 kategorier, blyfrit og blyholdigt.

Til hobbybrug må du gerne bruge blyholdigt loddetin, og det samme gør sig gældende ved visse elektronik reparationer. Til skolebrug og professionelt brug, er det dog ikke tilladt at bruge blyholdigt loddemateriale mere.

Der er ingen tvivl om, at det du hurtigere kan komme i gang med at lave gode lodninger med blyholdigt loddetin hvis du er begynder, men du skal være obmærksom på, at gasserne ved lodningen er sundhedsskadelige, så der skal være god ventilation i rummet/omkring loddearbejdet.

Hvilken loddetin skal jeg vælge?

Vi anbefaler blyfrit loddetin til det meste, men læs afsnittet ovenfor, og vælg hvad der passer bedst til dig.

Tykkelsen er et andet parameter. Her skal du vælge efter hvad du skal lodde. Jo mindre komponenter, des tyndere loddetin.
Almindelige through-hole komponenter: 1mm passer fint til mindre komponenter, 2mm til store relæer, stik mv.
SMD komponenter: Her kan du bruge 0,5mm og 0,7mm. Til eksempelvis komponenter i størrelse 1206 er 0,7mm fint, og til mindre kan det være nemmere med 0,5mm loddetin.

Køb eventuelt små ruller til du har fundet en passende størrelse, og køb derefter større ruller og spar penge.