Raspberry Pi

Vis som Tabel Liste

Varer 1-32 af 57

Sorter faldende
Side
pr. side

Raspberry Pi er en billig, højtydende single-board-computer (SBC), udviklet i UK af Raspberry Pi Foundation. Platformen er blevet utrolig populær i hele verden, og har en stor del af æren for, at interessen for elektronik og programmering er opadgående.

Raspberry Pi udvikler jævnligt nye produkter, og seneste skud på stammen er 8'ende generation Raspberry Pi 4 Model B. Udover det kraftfulde Pi 3 board, findes også det billige Pi Zero board, og WiFi versionen Pi Zero W.

Vi har et stort udvalg af tilbehør fra Adafruit, DFRobot og egen import/produktion. Du finder desuden en masse elektronik komponenter på resten af vores webshop, som selvfølgelig også kan bruges til Raspberry Pi, hvis du er mere til elektronik-nørderi på GPIO-pins'ne :-)

Raspberry Pi - Køb hos MiniElektro

Raspberry Pi minicomputeren har hurtigt opnået stor popularitet. Det helt specielle ved Raspberry Pi minicomputerne er den meget lave pris for forholdsvist kraftige mini-computere, hvilket gør dem velegnede som små miniservere, mediacentre, eller sågar desktop computere for meget let arbejde (eksempelvis internet-surfing).

Raspberry Pi adskiller sig dog på et enkelt punkt meget fra almindelige desktop PC'er, nemlig ved at den kan tilkobles elektriske komponenter som du selv vælger. På kortet er en række af pins som kan forbindes til eksempelvis temperatursensorer, så du kan kode små programmer der kan bearbejde og agere på baggrund af input fra andre enheder.

Hvad bruges en Raspberry Pi til?

Det afhænger af hvilket kort du vælger. Jo flere processorkrafter, des større applikationer kan du køre. Det nyeste kort fra Raspberry Foundation er Pi 3 B+, og det kort kan du blandt andet bruge til at køre et mediecenter (XBMC/Kodi), en central internet-reklame-fjerner (PiHole), en netværksharddisk (OpenMediaVault) og meget mere.

Mangler du inspiration til hvad du kan køre på din egen mini-server, så tjek denne GitHub side ud, Awesome Selfhosted

Raspberry Pi Begynder - Hvad skal du bruge?

Er det første gang du skal arbejde med Raspberry Pi, så skal du bruge 3 ting for at komme i gang: En strømforsyning (med USB-C stik, og over 2A til Pi 4), et SD-kort (med hurtig dataoverførsel, 80MB/s+), eventuelt et kabinet og så selvfølgelig et Raspberry Pi kort (vi anbefaler Raspberry Pi 4 Model B).

Når delene er købt, kan du læse vores Raspberry Pi quick-start-guide her.

Copyright © 2012-nu MiniElektro. Alle rettigheder forbeholdes.