Har du nogensinde ønsket at din mikrocontroller kan opfange billeder uden at æde al din processor kraft? Eller ønsket du havde en billedsensor der ikke var begrænset til RGB - men også kunne opfange nuancer og mætning? Eller blot ønsket et kickstartet, “open-source” (betegnelse for applikationer o.lign. med åben kildekode. Dette betyder det er åbent for alle at bruge) kamerasensor med et sejt navn? :) Ind træder Pixy2 CMUCam5 - en billedsensor til din mikrocontroller som du kan lære hvad skal holde øje med. Det er et “plug-and-play" (klar til brug) smart vision system til Arduino-kompatible, Raspberry Pi, eller andre mikrocontroller/computer systemer. 
 
Pixy2 er en billedsensor med en kraftfuld processor, som du kan programmere til kun at sende den information du er ude efter, så din mikrocontroller ikke overbelastes af data. Pixy2 kan eksportere den indsamlede information på forskellige nyttige måder - UART serial, SPI, I2C, digital ud, eller analog ud - så din mikrocontroller eller mikrocomputer kan kommunikere let mens den samtidig klarer andre opgaver. Sensoren er så “diskret” at du endda kan tilslutte flere Pixy2 til én mikrocontroller! 
Pixy2 er mindre, hurtigere og kraftigere end den originale Pixy.  Nøjagtig som sin forgænger, kan Pixy2 lære at detektere objekter som du lærer den, ved blot et tryk på en knap.  Ydermere har Pixy2 nye algoritmer der detekterer og følger linjer til brug med linje-følgende robotter.  De nye algoritmer kan også detektere “vejkryds” og “vejskilte”. Disse “vejskilte” kan fortælle din robot hvad den skal gøre, såsom at dreje til venstre, højre, sænke hastigheden og lignende.  Og Pixy2 klarer alt dette ved 60 billeder-per-sekund, så din robot også kan reagere hurtigt. 
 
Pixy2 bruger nuancer og mætning som sin primære måde at detektere billeder - i stedet for det normale RGB. Dette betyder at belysning og eksponering ikke har indflydelse Pixy2 detektering af et objekt - hvilket er et frustrerende problem med mange billedsensorer. Det er også en stor forbedring i forhold til tidligere versioner af Pixy CMUCam, og tilføjer endnu mere fleksibilitet når det kommer til belysning og eksponeringsskifte. 
 
Kameraet kan også “huske” syv forskellige farve signaturer, finde hundredvis af objekter på samme tid, og er super hurtig – bearbejder disse informationer ved 60 billeder i sekundet. Sidst men ikke mindst kan du lære Pixy2, hvad den skal se efter, så du kan sætte den op til, kun at sende dig billeder af det du specifikt har “fortalt” den at se efter. Det er hurtigt og let og har en “open-source” (betegnelse for applikationer o.lign. med åben kildekode. Dette betyder det er åbent for alle at bruge) applikation ved navn PixyMon. 
 
Hver Pixy2 sensor leveres med et 6-pin-til-10-pin IDC kabel, et USB til Micro USB kabel, monteringsbeslag og skruer. 

Mere information
Vægt (kg) 0.001000
Indsend din bedømmelse
Du anmelder:Pixy 2 CMUcam5 Sensor
Din bedømmelse
Copyright © 2012-nu MiniElektro. Alle rettigheder forbeholdes.