USB Kabel

Produktkategorier

Vis som Tabel Liste

20 varer

Sorter faldende
pr. side

Her finder du vores udvalg af USB-kabler.

Når du skal vælge USB kabel, skal du vælge efter det den skal bruges til. USB-kabler fåes med forskellige stik, men også med forskellig tykkelse på lederne i kablet. Lederens tykkelse opgøres i AWG, og jo lavere AWG-tal, des tykkere er lederen, og jo mere strøm kan den overføre (vigtigt ved opladerkabler til eks. telefoner).

Er du i tvivl om hvilket USB-kabel du skal vælge, kan du læse meget mere nederst på denne side.

Stort udvalg af USB-kabler i høj kvalitet

Vi har et stort dansk lager af USB-kabler, og som elektronik butik, går vi op i at kvaliteten er i orden, og du får et kabel der passer og virker til det du skal bruge det til.

Vores kabler hentes hjem på vores specifikationer, og vi klipper alle kabler over, så vi er sikre på at kvaliteten er i orden. Du har sikkert prøvet det, at købe et kabel med dårlig dataforbindelse eller dårlig ladeforbindelse. Vi garanterer god dataforbindelse på vores kabler, og vi er ærlige om kablets opbygning, så du på forhånd ved hvor meget strøm kablet kan overføre til eksempelvis din smartphone.

Vælg det rigtige USB-kabel

For at klæde dig bedst muligt på til valg af dit næste USB-kabel, har vi lavet en lille kort gennemgang herunder.

Stiktyper på USB-Kabler

Der findes en række USB stiktyper hvor forskellen er udformningen, størrelsen, og hvor meget data og strøm de kan overføre.

USB-A: Det oprindelige USB-stik som typisk sidder i computere. Udformningen er firkantet og flad. I computere sidder typisk et hun stik, og du skal derfor bruge et han stik der kan skubbes ind i hullet.
USB-B: Stikket er meget brugt i printere, men også i andre enheder. Udformningen er næsten kvadratisk, med en lille runding på to af hjørnerne. Stikket er mere stabilt end de mindre stik-typer.
USB Mini-B: Stikket er brugt i mange elektronik enheder i hjemmet, eksempelvis smartphones og headsets. Udformningen er flad og aflang, med et indhak i siderne (2 firkanter ovenpå hinanden).
USB Micro-B: Stikket har erstattet Mini-B i mange smartphones og andre små enheder. Udformningen er flad og trapez-formet.
USB C: Næste generation af USB kabler med mulighed for højere datahastighed. Udformningen er flad og aflang med runding på alle fire hjørner. Bruges typisk i de nyeste smartphones.

Ledernes tykkelse, længde & ladeeffekt

USB-kabler bruges til 2 ting: dataoverførsel og opladning (strøm overførsel). Uanset hvad du skal bruge kablet til, har både lederne (de små kobbertråde inden i kablet) og længden indflydelse på om kablet virker optimalt.
Jo længere kablet er, des tykkere skal kobbertrådene være for at kunne overføre den samme mængde strøm og data. Nogle producenter bruger den samme tykkelse uanset om kablet er 0,5m eller 5m, og det er grunden til, at du måske har prøvet at lade en smartphone med et kabel, hvor telefonen næsten ikke stiger på batteriindikatoren.

Ledernes tykkelse opgøres i AWG, og her er det nemt at blive forvirret: jo MINDRE AWG-tallet er, des TYKKERE er lederen. Læs den lige igen så vi er helt enige, mindre AWG-tal = tykkere ledere = mere strømoverførsel.

Nu lagde du måske mærke til at der ovenfor står mere strømoverførsel. Det er også helt korrekt, men der er ingen grund til at stille urimelige krav til kablet. Enheden du skal lade har en begrænsning i sig selv, og det samme gælder din 230V lader (eller stikket i computeren). Her skal du tjekke din enheds specifikationer, men med 2A går du ikke galt i byen.

Copyright © 2012-nu MiniElektro. Alle rettigheder forbeholdes.