Monthly Archives: September 2018

 1. Guide: DHT sensorer - DHT11, DHT22, AM2302

  Denne guide beskriver de billige DHT temperatur og fugtsensorer. Disse sensorer er meget simple og langsomme, men perfekte for hobby folk der ønsker at lave simpel data logning. DHT sensorerne består af en kapacitiv fugtsensor og en thermistor. Sensorerne indeholder også en simpel chip, der laver de analoge signaler om til et digitalt, og sender fugt og temperaturmålingerne ud på et digitalt ben. En af de store fordele ved DHT sensorerne er, at det digitale signal er meget nemt at aflæse med en microcontroller.

  DHT11 eller DHT 22?

  Vi har to versioner af DHT sensorerne. De ser næsten identiske ud, og har samme pinout, men har forskellige egenskaber:

  DHT11

  • Super billig
  • 3 til 5V forsyning og I/O
  • 2,5mA maks forbrug ved måling
  • God til 20-80% luftfugtighed med 5% præcision
  • God til 0-50°C temperaturmålinger med ±2°C præcision
  • Maks 1 måling per sekund (1Hz)
  • Følerstørrelse 15,5mm x 12mm x 5.5mm
  Læs mere
 2. Ny Raspberry Pi 3 Model B+ med mange opgraderinger

  Raspberry-folkene har endnu engang sendt en ny forbedret minicomputer på gaden. Den nye Raspberry Pi 3 Model B+ byder på flere store opdateringer, heriblandt 64-bit quad-core processor og hurtigere ethernet og WiFi.

  Vi har testet den nye computer, og er helt sikre på du ikke vil blive skuffet over hvor hurtig den er!

  Læs mere og køb den her

  Læs mere
 3. Nyt produkt - Adafruit HUZZAH32 - ESP32 WiFi Feather Board

  Spændende nyhed fra Adafruit! HUZZAH32 er Adafruit's nye produkt i serien af Feather boards - baseret på ESP32 chippen. På boardet er der pakket en række funktioner: USB-til-Seriel konverter, automatisk bootloader reset, Lithium-batterilader, og næsten alle GPIO benene fra chippen er trukket ud, så du kan bruge den med alt tilbehøret (Feather Wings).

  ESP32 chippen er efterfølgeren til den populære ESP8266 WiFi chip, indeholdende en dual-core processor, 4MB SPI Flash, WiFi og Bluetooth Classic/LE. Et kraftfuldt kort til dig der vil i gang med at bygge tingenes internet.

  Læs mere og køb produktet her

  Læs mere
 4. Termistor - Mål temperatur med en modstand!

  En termistor er en termisk modstand - en modstand der ændrer værdi efter temperaturen. Teknisk set er alle modstande thermistorer. Deres værdi ændres en smule ved temperaturændringer, dog så lidt at det ofte ikke kan måles. Thermistorer er designet til at ændre modstanden meget mere efter temperaturen, og værdien er derfor nemmere at måle.

  Der er to typer thermistorer, NTC (negativ temperatur coefficient) og PTC (positiv temperatur coefficient). Typisk bruges NTC til temperaturmåling, og PTC til auto-reset sikringer - men PTC kan også sagtens bruges til temperaturmålinger.

  Thermistorer har en række fordele i forhold til andre temperatursensorer som de analoge TMP36, digitale sensorer som DS18B20 og thermocouples:

  • Meget billigere end ovenstående typer
  • Nemmere at gøre vandtætte, da det bare er en modstand
  • Virker med alle spændinger (digitale sensorer kræver 3V eller 5V
  • Sammenlignet med en thermocouple, skal du ikke bruge en f
  Læs mere