Arduino - En verden af muligheder!

Arduino er et værktøj til at lave computere, der kan føle og styre mere af den fysiske verden end din stationære computer. Det er en open-source fysisk computer platform baseret på et simpelt microcontroller board/kort, og et nemt udviklingsmiljø til at skrive software til boardet.

Platformen kan anvendes til at udvikle interaktive objekter, der tager input fra en række af afbrydere eller sensorer, og styring af en række lamper, motorer og andre fysiske udgange. Arduino projekter kan stå alene, eller de kan kommunikere med software, der kører på din computer (f.eks Flash, Processing, MaxMSP.) Boardene kan samles med hånden eller købes formonteret; open source IDE kan downloades gratis.

Programmeringssproget er en implementering af Wiring, en lignende fysisk computer-platform, der er baseret på Processing multimedie programmerings miljøet.

Hvorfor Arduino?

Der er mange andre mikrocontrollere og mikrocontroller-platforme til rådighed for fysisk computing. Parallax Basic Stamp, Netmedia’s BX-24, Phidgets, MIT Handyboard, og mange andre tilbyder lignende funktionalitet. Alle disse værktøjer tager de rodede detaljer i microcontroller programmering og pakker det i en let at bruge pakke. Arduino forenkler også processen med at arbejde med microcontrollere, men det giver en vis fordel for lærere, studerende og interesserede hobbyfolk end andre systemer:

  • Billig – Arduino boards er relativt billige i forhold til andre microcontroller platforme. Den billigste version af Arduino modulet koster under 200 kr.
    Cross-platform – Arduino software kører på Windows, Macintosh OSX og Linux operativsystemer. De fleste andre microcontroller systemer er begrænset til Windows.
    Enkel, ligetil programmerings miljø – Arduino programmerings miljøet er let at bruge for begyndere, men alligevel fleksibel nok til avancerede brugere at drage fordel af også. For lærere, er det bekvemt baseret på Processing programmeringsmiljøet, så de studerende der lærer at programmere i dette miljø, vil være bekendt med udseendet og fornemmelsen af Arduino.
  • Open source og udvidelsesparat software – Arduino software udgives som open source-værktøjer, til rådighed for udvidelse af erfarne programmører. Sproget kan udvides via C++ biblioteker, og folk, der ønsker at forstå de tekniske detaljer kan lave springet fra Arduino til AVR C programmeringssproget, som Arduino er baseret på. Tilsvarende kan du tilføje AVR-C-kode direkte ind i dine Arduino programmer, hvis du ønsker det.
  • Open source og udvidelsesklar hardware – Arduino er baseret på Atmel ATmega8 og ATmega168 microcontrollere. Detaljerne for modulerne er udgivet under en Creative Commons licens, så erfarne kredsløb designere kan lave deres egen version af modulet, udvide det og forbedre det. Selv relativt uerfarne brugere kan bygge en breadboard version af modulet for at forstå, hvordan det fungerer, og spare penge.

Hvordan bruger jeg platformen?

Se vores Arduino Start Guide, eller læs getting started guide på den officielle Arduino side.

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang, er du meget velkommen til at kontakte os.

Find alle vores Arduino produkter i Arduino kategorien

Copyright © 2012-nu MiniElektro. Alle rettigheder forbeholdes.