Et TFT-panel forbundet til en Raspberry Pi uden at brug af en HDMI-afkoder? Det kan da ikke passe??? Dét kan det, med denne “DPI Kippah” fra Adafruit! Dette HAT-agtige* kort monteres på en Raspberry Pi B+, A+, Pi 2, Pi 3 eller Zero og med lidt software opsætning, tillader det dig at få hvad der normalt ville sendes ud af HDMI-porten op på en fin lille skærm. *Det et ikke teknisk set en HAT (Harware Attached on Top – altså som navnet antyder, et kort der monteres ovenpå en Raspberry Pi) da der mangler en integreret EEPROM, men det er den samme form som en Pi HAT og den dækker på en måde, så Adafruit kalder den en “kippah”. 
Dette er “Kippah” med resistens berørings understøttelse. 
Sammenlignet med Adafruits fine “HDMI backpacks”, er der ikke de samme omkostninger til en HDMI koder/afkoder. Og du får et fint super hurtigt 18-bit farve display med valgfri touch understøttelse. Adafruit har testet det og det fungerer perfekt med deres 5" og 7" displays ved 800x480 pixels. Dette display er “medfødt” så det får alle de grafisk accelererede egenskaber, øjeblikkelig opdatering osv., som du ville få fra et hvert HDMI-display. 
Ok, det lyder godt ikke? Desværre har det sin pris, da dette kort bruger næsten alle pins der er tilgængelige på Raspberry Pi og disse pins er faste, de kan ikke flyttes eller rokeres om. De pins der bruges er GPIO 2 til 21 begge inklusive. Dette betyder du ikke har UART RX/TX pins (intet konsol kabel) og du har ikke de normale bruger I2C pins, EEPROM I2C pins eller hardware SPI pins. Du kan bruge pins #22, #23, #24, #25, #26 og #27, og USB-portene. 
En anden ting er, at dette display erstatter HDMI/NTSC-output, så du kan altså ikke bruge “DPI Kippah” og have HDMI til at fungere samtidig, og du kan heller ikke skifte mellem dem (uden helt at fjerne “DPI Kippah” inklusiv ændring af software opsætning). 
Der er heller ikke nogle PWM'er tilgængelige, så du kan ikke have præcis bagbelysnings kontrol medmindre du, på en eller anden måde, sætter en ekstern PWM-generator op med en 555 chip eller lignende. Adafruit testede denne opsætning med en helt normal Raspbian, og efter software installation, fungerede det fint. Men Adafruit kan ikke garantere at det fungerer med andre Raspberry Pi operativsystemer eller opsætninger. 
Med alt dette sagt, og hvis du ikke har brug for alle GPIO pins, er det meget let at tilføje et højkvalitets display. Vælg om du ønsker en touchskærm eller ej, og vælg så den størrelse display der ønskes - 5" eller 7" er bedst. Du kan også erhverve dig et FPC forlænger kort og flytte displayet væk fra Pi’en. For superbrugere er dette et lækkert lille tilbehør. 
Leveres som et samlet og testet DPI Kippah kredsløbskort. Der vil måske være brug for en loddekolbe, til justering af bagbelysning ved at lodde en PCB-jumper lukket (se Adafruits guide). TFT-display, USB micro-B kabel, FPC forlænger kabel, stand, og Raspberry Pi medfølger IKKE (men vi har de fleste ting i shoppen!) Tjek Adafruits guide om installation af enheden og konfiguration af bagbelysning [ENG].

TEKNISKE DETALJER

Mere information
Brand Adafruit
Producent varenummer 2453
Vægt (kg) 0.001000
Indsend din bedømmelse
Du anmelder:Adafruit DPI TFT Kippah for Raspberry Pi med Touch Support
Din bedømmelse
Copyright © 2012-nu MiniElektro. Alle rettigheder forbeholdes.